Usuario :
 Clave : 
    
Hemeroteca >> Visualiza artículo 
Quaderns Digitals / Quaderns número 65
Les xarxes socials com a recurs educatiu [01-10-2010]
descarga fichero PDFPDF   
  Pilar García Vidal
Alícia Martí Climent
 
Aquesta comunicació té com a objectiu presentar l’ús de les xarxes socials com a recurs educatiu per tal d’animar el professorat a la utilització d’aquests tipus de mitjans en la seua pràctica didàctica.

Les xarxes socials són llocs web que permeten compartir de manera virtual allò que fem quotidianament (activitats diverses) i també allò que creem o que trobem a la xarxa (vídeos, música, imatges, etc). Actualment, els joves les utilitzen amb freqüència (sobretot Tuenti i Facebook) amb finalitats diverses, especialment per compartir missatges. És, doncs, a partir d’aquest fet que naix la nostra proposta didàctica: l’ús de les xarxes socials com a recurs educatiu.

D’entre les xarxes socials existents, l’experiència que presentem es basa en la utilització de Ning com a recurs didàctic. Es tracta d’una plataforma social en línia; però, a diferència d’altres xarxes socials, com ara Facebook o MySpace, permet crear xarxes socials privades i invisibles a l’exterior, la qual cosa resulta fonamental per a treballar amb l’alumnat, sobretot en el cas dels menors d’edat. Es tracta, doncs, d’una xarxa social de tipus vertical en la qual els creadors tenen la possibilitat de controlar els continguts, en cas que siga necessari.
 
Diseño y desarrollo por: SPL Sistemas de Información
  Copyright 2003 Quaderns Digitals Todos los derechos reservados ISSN 1575-9393
  INHASOFT Sistemas Informáticos S.L. Joaquin Rodrigo 3 FAURA VALENCIA tel 962601337